VIA – SOL – 101M

12 Nisan 2009

MATBAA MÜREKKEBİ VE SERİGRAFİK BOYA SÖKÜCÜ

•  ÇOK ETKİLİDİR
101M  Geliştirilmiş formülü sayesinde özellikle serigrafik, kurumuş ve kemikleşmiş mürekkep ve boyaların temizlenmesinde kullanılan etkili bir üründür.
Anilox merdanelerin temizliğinde etkili sonuç verir. Krom yada seramik kaplı Anilox merdanelerde kaplama ve tramlara ait hücre duvarları üzerinde olumsuz etkisi yoktur. Eritme ve korozyona, stres çatlaklarına neden olmaz.
•  ÇOK AMAÇLI KULLANIM İMKANI SAĞLAR
Matbaa makinelerinde blanketlerin, su haznelerinin, mürekkep tahliye ünitelerinin, merdanelerin ayrıca yürüme platformları ve makine kaportaları üzerindeki kurumuş mürekkeplerin, baskı merdanelerindeki renk değişikliği sırasında temizlenmesi gereken aksamların temizliğinde kullanılır. Anilox merdanelerde hızlı ve etkili temizlik sağlar.
Aynı zamanda serigrafik baskı hatalarının temizlenmesinde ve tekstil sektöründe kumaş üzerine yapılan baskı boyalarının kumaştan arındırılmasında güvenle kullanılır.
•   GÜVENLİDİR
Solvent esaslı bileşenlerden oluşmasına rağmen yanıcı ve parlayıcı değildir. Metal, plastik, kauçuk ve benzeri yüzeylerde güvenle kullanılır. Söz konusu yüzeylerde kullanılan gaz, benzin v.b. ürünler gibi deformasyonlara, eritmelere, yüzeylerin esnekliğini kaybederek zarar görmesine sebebiyet vermez.
•  EKONOMİKTİR
Uçucu olmama özelliğinden dolayı birim miktarda MY-ı den maksimum oranda yararlanılır. Daldırma uygulamalarında aynı ürün defalarca kullanılabilir.
•  KULLANMA TALİMATI
Daldırma, fırçalama, silme ve püskürtme yöntemleriyle kullanılır.
Serigrafik boya ve kemikleşmiş mürekkeplerde ve Anilox merdane temizliklerinde 2-3 dk. bekleme sonrası bir bez ile sökülen boyalar temizlenir.
Tekstil sektöründe 2-3 dk. beklenerek ürünün tamamen nüfuz ettiğinden emin olunur daha sonra fiziksel müdahale ile temizlik işlemi tamamlanır

———————————————————————————————————————————————————————————————–

NOT: Güçlü boya ve mürekkep sökücü formülü nedeniyle boyalı makine yüzeyleri ve kaportalarda boya üzerinde inceltme ve renk değişikliklerine sebebiyet verebilir. Makine kaportalarında özellikle sonradan atılan rötuş boyalan sökebilir.

Tags: ,

Comments are closed.